Andrei și Oana Nicola au lăsat în urmă Londra pentru ferma de Angus din Porumbacu de Jos

12 Vizionari
Published
In vara anului trecut, Oana și Andrei Nicola lăsau în urmă Londra pentru Porumbacu de Jos. Localitatea sibiană a fost locul pe care l-au ales pentru a-și crește copiii și pentru a înființa o fermă de vaci Angus. Cu banii câștigați afară și cu ajutorul fondurilor europene, cei doi tineri sunt încrezători că afacerea lor va fi una de succes.

Inainte de ferma de taurine, niciunul dintre ei nu a activat în agricultură. Andrei Nicola a lucrat în construcții, iar Oana a fost hairstilist. In Marea Britanie, ambii au cunoscut succesul și au reușit să își facă o carieră care i-a ajutat să pună bani deoparte pentru întoarcerea in România.

Când au revenit n țară, in iunie 2023, ferma de vaci Angus era finalizată. Proiectul a fost demarat în 2019, iar acum exploatația este una n continuă dezvoltare.

Cei doi tineri soți au aflat repede care sunt provocările vieții de fermier, dar și frumusețile ei, iar marele avantaj al mutării în România l-au reprezentat libertatea și bucuria de a-și vedea copiii crescând în siguranță.

Ferma de Angus de la Porumbacu de Jos are propriul abator, iar îngrijirea animalelor respectă reguli stricte, dar are și niște secrete pe care tinerii le-au implementat după ce le-au văzut în exploatații mai mari.

Deși cei doi soți s-au adaptat perfect vieții de la țară, nu puțini sunt cei cărora încă nu le vine să creadă că Andrei și Oana au lăsat luxul Londrei pentru ferma de vaci de carne. Tinerii sunt determinați insă să rămână in țară și să iși crească copiii acasă, in România, la Porumbacu de Jos.

Reportajul a fost difuzat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența.
Categoria
Tralala cantece pentru copii
Fii primul care comenteaza acest videoclip.